Revalidatie na Corona

Onder begeleiding van fysiotherapeuten

Revalidatie na Corona

Onder begeleiding van fysiotherapeuten

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

U wilt revalideren na Covid-19

Heeft u Corona gehad en bent u nog niet helemaal hersteld? Dan kunt u onder begeleiding van fysiotherapeuten bij Result Care starten met trainen.

Voormalig Corona-patiënten hebben vaak last (langdurig) last van:

  • Vermoeidheid
  • Conditieverlies
  • Verlies in spierkracht
  • Benauwdheid

Vanuit de basisverzekering worden 50 behandelingen fysiotherapie vergoed. Mensen die ernstig ziek zijn geweest als gevolg van het coronavirus kunnen met een verwijzing van de huisarts een revalidatietraject starten.

De patiënten die in aanmerking komen voor een dergelijk traject bestaat uit een grote groep mensen die Corona heeft gehad. Heeft u in het ziekenhuis gelegen of bent u thuis ziek geweest en heeft u nu nog steeds klachten? Schroom dan niet om te starten met dit speciale traject.

Aanpak revalidatie

De revalidatie na een Covid-19 besmetting vraagt om een persoonlijke aanpak. De restgevolgen zijn per cliënt heel verschillend. Dit ziektebeeld is nieuw in de hele wereld en mede daarom pakken wij alles per persoon op.

Het maakt een groot verschil hoe uw ziekteproces is verlopen. Heeft u op de IC of in het ziekenhuis gelegen of heeft u het hele proces thuis doorlopen? Kunt u op dit moment lichamelijke activiteiten aan? Hoe was uw conditie voorheen? Wat is uw doel?

Allemaal vragen die wij samen met u bekijken voordat we een traject starten. De fysieke problemen, eventuele longproblemen en eventuele andere aanwezige aandoeningen (COPD, diabetes, obesitas) worden rustig met u doorlopen. Daarna starten we pas met het opstellen van uw persoonlijke behandelplan.

De fysiotherapeutische behandeling bestaat uit het verbeteren van longfunctie en -capaciteit, spierkracht en conditie. Door te kijken naar wat kan en rustig op te bouwen in onze ruimte trainingszaal, kunt u snel en effectief herstellen.

Mentale tegenslagen

Niet veel mensen hebben door dat een ziekte zoals Covid-19 ook een mentale klap geeft. Het feit dat u nu nog niet ‘restklachten’ blijft zitten, betekent dat u niet meer kunt doen wat u voorheen deed. Uw omgeving ziet dat vaak niet op die manier en uzelf heeft daar mee van doen. Hoe is het om steeds weer excuses te moeten verzinnen op de vragen die uw omgeving u stelt? Dat kon u voorheen toch ook?

Heeft u een opname op de IC gehad? Dan is de kans op een post intensive care syndroom ook aanwezig. Dit zijn vaak nieuwe klachten die ontstaan na een IC-opname. Het bestaat niet alleen uit de lichamelijke problemen, maar ook uit mentale, cognitieve en psychische problemen. Al met al kan het zorgen voor een verminderde kwaliteit van leven.

Ook al heeft u in coma gelegen, uw hersenen hebben wel veel dingen opgeslagen. Juist omdat u het in uw bewustzijn niet meer weet, kan het onderbewust een behoorlijke rol spelen. Zowel in energieniveau als cognitieve (vergeetachtigheid, angsten of onverklaarbare stress) en psychische problemen kunnen uit het niets de kop op steken.

Wij kijken naar alle aspecten van uw herstel

Een complete aanpak met complete zorg zorgt ervoor dat uw herstelproces goed verloopt. Niet alleen het lichamelijke stuk geniet aandacht, maar juist de mentale tegenslagen die u krijgt, moeten aandachtig bekeken worden.

Een revalidatietraject bij Result Care geeft aandacht aan alle aspecten van lichaam én geest. Daarom bent u bij ons aan het juiste adres om te herstellen na een Coronabesmetting.

Plan een gratis screening in of start direct bij een van onze fysiotherapeuten en/of coaches door te bellen naar 024 358 59 05 of te mailen naar info@resultcare.jvh.software 

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Koen Werring

Onze specialist over Fysiotherapie

Door verschillende behandeltechnieken zorg ik ervoor dat mensen weer snel de dingen kunnen doen die zij graag willen doen. De kwaliteit van hun leven wil ik graag verbeteren.

Koen Werring, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Centrum voor Rug en Beweging