Pijn in de onderrug

Pijn in de onderrug

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Pijn in onderrug: de oplossing

Niet voor niets is pijn in de onderrug de voornaamste reden voor een bezoek aan de huisarts. Rugpijn is erg vervelend en belemmert in veel gevallen de dagelijkse bezigheden. Iets oppakken van de grond, zitten, lopen en zelfs slapen kan erg vervelend zijn. Veel mensen met pijn in de onderrug hebben bij Result Care de oplossing gevonden.

Pijn in onderrug behandelen bij Result Care

Bent u bij fysiotherapeuten geweest en heeft het niets geholpen? Kan een dokter u niet meer verder helpen? Bij Result Care pakken wij het pijnprobleem anders aan. Wij geven geen oefeningen mee om uw rug te verstevigen: wij gaan opzoek naar de oorzaak van de pijn. Dit doen we door uw spieren los te laten masseren bij een fysiotherapeut. Hij of zij zal zorgen voor de ontspanning in de spieren, zodat er niet meer aan uw werverkolom getrokken wordt.

Vervolgens gaat u langs bij één van onze chiropractors. Hier wordt gekeken naar de stand van uw bekken en wervelkolom. Door een kleine correctie aan te brengen, wordt deze (bij scheefstand) weer rechtgezet en zult u na de eerste behandeling al resultaat voelen!

Hoe ontstaat pijn in onderrug?

Pijn in de onderrug ontstaat vaak geleidelijk. Vaak is de pijn in het begin vervelend, maar trekt weer weg. Vervolgens wordt de pijn heviger en blijft langer aanhouden. Pijn in de onderrug kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  • Verkeerd tillen
  • Een verkeerde beweging
  • Overbelasting
  • Een verkeerde lichaamshouding
  • Langdurig zitten
  • Te weinig lichaamsbeweging

Symptomen van pijn in de onderrug

Pijn in de onderrug kan zich op verschillende manieren uiten. U kunt pijnscheuten ervaren, een zeurderige pijn hebben of een vermoeid gevoel in de onderrug ervaren.
De pijn die u ervaart, geeft aan dat er iets niet in orde is met uw lichaam. Een gezonde ruggengraat moet voldoen aan twee punten:

  1. De ruggengraat en bekken moeten in de optimale stand staan. Zo moeten de benen gelijk staan om bekkenscheefstand te voorkomen.
  2. Er moet voldoende soepelheid en bewegingsvrijheid zijn in alle delen van de ruggengraat en bekken.

Bent u helemaal klaar met de pijn in uw onderrug en klaar voor een effectieve behandeling? Boek dan nu uw gratis screening in en kijk samen met één van onze specialisten of wij iets voor u kunnen doen.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Chronische rugpijn

Een integrale aanpak met veel aandacht is nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Zowel op het gebied van behandeling van klachten als sporten gaan wij net een stapje verder dan u gewend bent. Daardoor zult u zich zeer op uw plek voelen

Ron van der Veen, Result Care

Ervaringen van cliënten

Onze werkwijze in 1 minuut