Over Result Care

Een multidisciplinair centrum gericht op oplossingen

Result Care is in 1991 opgericht op het Hoeveveld in Molenhoek door Ron en Mirande van der Veen. Begonnen als een kleine chiropractiepraktijk is  het ondertussen uitgegroeid tot een kenniscentrum met een multidisciplinair behandelend team. Onze specialisten volgen continu cursussen en opleidingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. We delen deze kennis met elkaar, zodat we altijd tot de beste oplossingen voor onze cliënten kunnen komen. Result Care behandelt een grote verscheidenheid aan cliënten, van pasgeboren tot hoog bejaard.

Heeft u last van pijn in uw rug of nek, kampt u met een chronische spierontsteking, wilt u af van overtollige kilo’s of heeft u behoefte aan ontspanning? Boek een Gratis Screening, of wandel binnen bij onze kliniek. We helpen u graag van uw klachten af!

Ons team

Ons team bestaat uit deskundige, enthousiaste specialisten die continu cursussen en opleidingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. In teambesprekingen delen we deze kennis met elkaar, zodat we altijd tot de beste oplossingen voor onze cliënten kunnen komen.

“Mijn passie is mensen met complexe gezondheidsproblemen weer pijnvrij maken”

Ron van der Veen
Chiropractor
Lees meer

“De kwaliteit van leven van mensen enorm kunnen bevorderen, dat is echt geweldig!”

Coenraad Fourie
Chiropractor
Lees meer

“Mensen die het vertrouwen hebben dat ik ze beter maak; daar doe ik het voor!”

Tom Mechels
Chiropractor
Lees meer

Wat voor opleiding heeft u gedaan?
De titel Doctor of Chiropractic behaalde ik in 1988 aan het Anglo-European College of Chiropractic, Bournemouth, England. Ik was 28 toen ik chiropractie ging studeren.

Wat betekent Chiropractie voor u?
Chiropractor zijn ervaar ik als een roeping. Ik had een goede baan als elektrotechnisch ingenieur toen ik in aanraking kwam met de kracht van chiropractie. Ik was zo enthousiast over de verbluffende resultaten dat ik besloot om mijn baan op te zeggen en samen met mijn vrouw Mirande naar Engeland te gaan om dit mooie vak te leren. Dat waren zware jaren, waarbij we ieder dubbeltje drie keer om moesten draaien. Jaren later heb ik daar alles behalve spijt van en vind ik iedere dag weer meer dat ik een fantastisch vak heb geleerd. De gemiddelde chiropractor richt zich op de wervelkolom. Zo ben ik ook opgeleid, maar al heel snel verbaasde ik mij erover dat ik met mijn kennis en vaardigheden maar beperkt succesvol was. Ik vond dat frustrerend voor de mensen die met hun klachten bij mij kwamen. Vanaf dat moment ben ik constant bezig met het vinden van mogelijke verklaringen voor mensen met complexe klachten.

Wat is nodig om duurzaam herstel van klachten mogelijk te maken?
Door mijn jarenlange ervaring heb ik uiteindelijk een systeem ontwikkeld, de Chiro-Priorities.

Dit bestaat uit de zeven thema’s die in de praktijk belangrijker zijn gebleken dan slechts het corrigeren van de wervelkolom.

Een van de belangrijkste elementen van het systeem is de beweeglijkheid van het hersenvlies. Hiervoor heb ik een correctie methodiek ontwikkeld die bijzonder effectief is. Ook was het mij heel snel duidelijk dat het correct sluiten van het gebit en een goede functie van de kaakgewrichten bijzonder belangrijk is.

Waarvan wordt u enthousiast?
Complexe problemen oplossen; mensen die “overal” geweest zijn blij maken met resultaten die ver boven hun verwachting liggen.

Al jarenlang vind ik dat ik zorg draag voor de gezondheid van mensen die onze hulp zoeken. Dat gaat dus veel verder dan het opzoeken en corrigeren van blokkades in de wervelkolom.

Ik vind het iedere keer weer geweldig om te zien hoe mensen, die teleurgesteld zijn in de gezondheidszorg en nog weinig hoop hebben, bij ons komen en mede door onze zorg en adviezen enthousiast zijn over de behaalde resultaten. Dat geeft mij de energie om mijn werk met enthousiasme te doen.

Specialismen

  • Beweeglijkheid hersenvlies
  • Sluiting van het gebit
  • Ligging van organen
  • Oplossen complexe problemen
  • Opleiden van chiropractors

Wat voor opleiding heeft u gevolgd?
Ik heb Chiropractie gestudeerd in de geboorteplaats van de chiropractie aan Palmer College of Chiropractic in Davenport, Iowa in de Verenigde Staten.

Waarom bent u chiropractor geworden?
Ik ben afkomstig uit het prachtige en zonnige Zuid-Afrika. Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met rugby en heb dit dan ook 21 jaar op hoog niveau gedaan. Rugby is een blessuregevoelige sport en dat was bij mij niet anders. Toen ik uiteindelijk een slepende blessure opliep, ben ik bij een chiropractor terechtgekomen. Na een paar behandelingen kon ik weer sporten zonder klachten, echt fantastisch. Dat heeft mijn interesse sterk gewekt.

Wat betekent chiropractie voor u?
Chiropractie betekent voor mij het oplossen van lichamelijke problemen die door geen andere medicus opgelost kunnen worden. Ik ben het levende bewijs daarvan. Uiteindelijk zorg je als chiropractor voor een optimaal functionerend zenuwstelsel dat cliënten helpt een fit en optimaal functionerend lichaam te krijgen, in welke eerdere conditie dan ook.

Wat is nodig om duurzaam herstel van klachten mogelijk te maken?
Gezonde keuzes in je leven maken en voldoende beweging, opvolgen van adviezen en onderhoudsfase volgen. Het zelf bewust zijn van bepaalde effecten op je lichaam en jezelf goed leren kennen, dat is het belangrijkst.

Waarvan wordt u enthousiast?
Ik word enthousiast van het zien van de blijdschap bij mensen als ik ze van hun pijn af heb kunnen helpen, vooral als ze er al jaren mee rondlopen en overal al zijn geweest. De kwaliteit van leven van mensen enorm kunnen bevorderen, dat is echt geweldig.

Specialismen

Wat voor opleiding heeft u gedaan?
Ik ben afkomstig uit Belgisch Limburg, studeerde na mijn VWO opleiding aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth/Engeland. Daar rondde ik met succes de vijfjarige studie chiropractie af als Master of Science (MSc). Sinds 2004 ben ik werkzaam bij Result Care in Molenhoek. Na het behalen van het diploma National Board of Chiropractic Examiners II (NBCE) in 2005 werd ik Doctor of Chiropractic, afgekort DC. Om geregistreerd te blijven moeten chiropractoren continu opleidingen volgen om hun kennis te updaten, te verbreden en te verdiepen. Ondermeer volgde ik daarom een gerichte cursus Dry Needling. In 2004 verdiepte ik me in de chiropractische behandeling van kinderen en behaalde ik het Diploma Clinical Chiropractic Pediatrics (DCCP).

Waarom bent u chiropractor geworden?

Mijn vader, die manueel therapeut was, had vele tevreden klanten. Daarnaast was hij eigen “baas” en voer zijn eigen koers. Dit sprak me aan en toen ben ik me gaan oriënteren wat voor mogelijkheden er nog meer zijn op dit gebied. Zo ben ik uitgekomen bij chiropractie.

Wat betekent chiropractie voor u?
Mensen proberen van klachten af te helpen waar ze vaak al lang mee lopen. Dit doe ik graag samen met collega’s in een multidisciplinair team waar we de koppen bij elkaar kunnen steken bij complexe gevallen.

Wat is nodig om duurzaam herstel van klachten mogelijk te maken?
Ik ben ervan overtuigd dat een lichaam niet vanuit 1 discipline bekeken moet worden, maar dat er meerdere specialismen nodig zijn om uiteindelijk tot een duurzaam herstel van klachten te komen.

Waarvan wordt u enthousiast?
Ik word er enthousiast van om naast een medische relatie ook een persoonlijke relatie met mijn cliënten op te bouwen. Mensen die het vertrouwen hebben dat ik ze beter maak: daar doe ik het voor!

Specialismen

“Wil jij jouw hoogste niveau van gezondheid behalen? Ik help je daar graag bij!”

Jarryd Else
Chiropractor

Lees meer

Wat voor opleiding heeft u gevolgd?
Ik heb chiropractie gestudeerd aan de University of Johannesburg in Zuid-Afrika.

Waarom bent je chiropractor geworden?
Als jonge jongen heb ik veel cricket gespeeld. Daarvan kreeg ik uiteindelijk veel last van mijn rug. Ik heb veel dingen geprobeerd om ervan af te komen maar het enige wat hielp was chiropractie. Dat in combinatie met het feit dat mijn zus ook chiropractie aan het studeerde, heeft mij ertoe geleid dat ik ook chiropractie ben gaan studeren.

Specialismen
Sportblessures
Dry-needling
Revalidatie oefeningen

Wat betekent chiropractie voor u?
Chiropractie is een hele sociale baan. Ik zie veel mensen, ik spreek veel mensen. Die interactie vind ik erg leuk. Daarnaast vind ik het prachtig om te zien dat ik mensen kan helpen die met pijn binnen komen.
Dat ze lachend weer de deur uitgaan is onbetaalbaar.

Wat is nodig om een duurzaam herstel van klachten mogelijk te maken?
Beweeg! Luister naar uw chiropractor! Luister naar uw lichaam. Daarnaast is regelmatig onderhoud belangrijk. Bezoek de chiropractor tenminste 1 of 2 x per jaar. Dit zal je op je hoogste niveau van gezondheid en sport brengen

Waar wordt u enthousiast van?
Van fietsen! Van heel ver en heel hard fietsen. Hoe zwaarder hoe beter. Daarnaast van fitness, hardlopen en alles wat bewegen te maken heeft. Daarnaast van Nederland. Het is hier zo modern, zo goed ontwikkeld. Daar blijf ik me over verbazen. Ik voel me gelukkig dat ik hier mag wonen.

“Het gesprek met de patient is zeer belangrijk om uiteindelijk tot de juiste behandeling te komen”

Philip Verkuijlen
Fysiotherapeut
Lees meer

“Mensen met blessures en pijn helpen geeft mij heel veel voldoening in mijn werk!”

Leon Hoijtink
Fysiotherapeut
Lees meer

“Fysiotherapie betekent voor mij het oplossen en verbeteren van de kwaliteit van het dagelijkse leven.”

Melissa van Oijen
Fysiotherapeut
Lees meer

Wat voor opleiding heeft u gevolgd?
Na de middelbare school heb ik de sportopleiding CIOS gevolgd met als richting bewegingsgoog, aan het einde van de opleiding wilde ik meer diepgang en meer voor individuele personen kunnen betekenen, vervolgens ben ik de BSc opleiding tot fysiotherapeut gevolgd met de  minor Manueel therapeutisch handelen aan de Hoge school van Arnhem en Nijmegen

Waarom bent u fysiotherapeut geworden?
Ik wilde meer individueel met mensen aan de slag, op langer termijn meer bereiken, ook op sport/revalidatie gebied. Ook is fysiotherapie een vak waar de ontwikkeling nooit stil staat, verdiepen kan in alle richtingen waardoor je rugzak met kennis steeds groter wordt.

Wat betekent fysiotherapie voor u?
Fysiotherapie meer is dan alleen mensen behandelen, je bouwt een band op zorgt dat mensen sneller terug keren in hun werk, hobby’s  en sport weer pijnvrij kunnen uitvoeren. Kwaliteit van leven verbeteren.

Wat is nodig om duurzaam herstel van klachten mogelijk te maken?
Het belangrijkste is een gezondere leefstijl, meer bewegen, gezond eten. Vanuit mijn rol als fysiotherapeut is het inzicht geven in de klachten en er voor zorgen dat cliënten begrijpen wat er aan de hand is zodat ze zondig hun gedrag kunnen aanpassen.
Een prachtige trainingsruimte helpt daarbij om mensen meer te laten bewegen en vertrouwen (terug) te krijgen in hun lichaam.

Waarvan wordt u enthousiast?
Het mooiste vind ik als je mensen klachtenvrij kunt maken, maar vooral ook houden! Mede daarom besteed ik veel aandacht aan gedragsverandering op lange termijn.

Specialismen

Wat voor opleiding heeft u gevolgd?
Ik heb de opleiding fysiotherapie gevolgd aan de HAN in Nijmegen. Deze heb ik in 2014 afgerond.

Waarom bent u fysiotherapeut geworden?
Vanuit mijn sportachtergrond ben ik veel bezig geweest met mijn lichaam. Mede door een aantal blessures en de herstelperiodes hiervan is de interesse voor het menselijk lichaam gegroeid. Ik vind het interessant hoe herstelprocessen werken en het is mooi dat ik mensen in dat herstelproces een handje kan helpen.

Wat betekent fysiotherapie voor u?
Fysiotherapie betekent voor mij door middel van verschillende behandeltechnieken en gerichte oefentherapie mensen zo snel mogelijk van hun klachten helpen. Wat ik ook belangrijk vind is het zelfmanagement van de patiënt: wat moet iemand wel of niet doen om in de toekomst klachten te voorkomen.

Wat is nodig om duurzaam herstel van klachten mogelijk te maken?
Wanneer iemand van zijn of haar  klachten af is, is het de kunst om dit zo te houden. Het is als fysiotherapeut heel belangrijk om iemand goede voorlichting te geven m.b.t. leefstijl en oefentherapie. Dat is essentieel om duurzaam herstel mogelijk te maken.

Waarvan wordt u enthousiast?
Op het moment ik iemand heb kunnen helpen bij zijn of haar hulpvraag. Dat kan een pijnklacht zijn maar ook begeleiding in sport/oefeningen. De waardering die je dan van mensen krijgt maakt mij enthousiast.

Specialismen

Wat voor opleiding heeft u gevolgd?
Ik heb de opleiding fysiotherapie gevolgd op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, in Nijmegen. Afgelopen januari 2017 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut, waarna ik 30 januari kon starten als fysiotherapeut binnen ResultCare.

Waarom bent u fysiotherapeut geworden?
Ikzelf heb vanaf kinds af aan altijd aan twirlen gedaan, waarmee ik 2 jaar geleden ben gestopt. Dit is een combinatie van majorette, ritmisch gymnastiek en turnen. Tijdens een van deze trainingen kwam mijn coach erachter dat ik nogal scheef stond, waarna ze erachter kwamen dat ik een ernstige scoliose had. Hiervoor heb ik vanaf mijn 8e heel veel verschillende therapieën gehad, waaronder ook veel fysiotherapie.
Ik heb altijd al geweten dat ik heel graag met mensen wilde werken, omdat ik het geweldig vond om mijn omgeving te helpen. Uiteindelijk door de combinatie van mijn eigen ervaringen met fysiotherapie en het graag willen helpen van mensen ben ik bij fysiotherapie uitgekomen.

Wat betekent fysiotherapie voor u?
Fysiotherapie betekent voor mij het oplossen en verbeteren van de kwaliteit van het dagelijkse leven. In ons vak kijken we vooral naar de spieren en hoe deze meewerken in het bewegen van het lichaam. Hierbij vind ik het ook erg belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen bij de fysiotherapeut. Dit schept voor mij een sterkere vertrouwensband tussen behandelaar en patiënt, waardoor ik er van overtuigd ben dat het herstel soepeler en sneller zal verlopen.

Wat is nodig om duurzaam herstel van klachten mogelijk te maken?
Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen wat je fysiek en mentaal aan kan en wat je ook daadwerkelijk doet. Dit zal er automatisch voor zorgen dat je zelf ook gelukkiger in het leven staat en dus over het algeheel minder klachten zult hebben.

Waarvan wordt u enthousiast?
Ik vind het geweldig om te zien wanneer patiënten met een glimlach weer naar buiten gaan en ook daadwerkelijk terug komen en aangeven dat ze veel aan de behandeling hebben gehad. Wanneer patiënten open naar mij zijn over bepaalde dingen, waarbij ik  daardoor ook nog eens hun kwaliteit van leven kan verbeteren, geeft voor mij aan dat ze vertrouwen in mij hebben. Dit zal mij altijd een gelukkige fysiotherapeut maken!

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht