Vermoeidheid?

Win uw energie en fitheid weer terug

Vermoeidheid?

Win uw energie en fitheid weer terug

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Vermoeidheid? Win uw energie en fitheid weer terug

Vermoeidheid en burn-out zijn vervelende en vaak onbegrepen aandoeningen. Chronische vermoeidheid zorgt ervoor dat u op geen enkel moment zo scherp bent als u zou willen zijn. Daarnaast belet het u om dingen te ondernemen zoals afspreken met vrienden, maar ook het doen van boodschappen kan soms al teveel zijn.

Waar komt (chronische) vermoeidheid vandaan?

Vermoeidheid gaat vaak gepaard met een futloos of lamlendig gevoel, vermoeide ogen, geheugenproblemen of klachten in de nek, schouders of rug. Omdat vermoeidheid een subjectieve klacht is, is het niet te meten. De oorzaken van burn-out en chronische vermoeidheid kunnen zeer uiteenlopend zijn. De meest voor de hand liggende oorzaak van vermoeidheid is te weinig slaap, maar ook stress, overmatig cafeïne- of alcoholgebruik en slechte voeding kunnen vermoeidheid veroorzaken. Bij sommige mensen komen vermoeidheidsklachten vanuit een ziektebeeld, zoals de Ziekte van Lyme, Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CSV/ME) of diabetes.

Wat kunt u zelf tegen (chronische) vermoeidheid doen?

Er is een aantal maatregelen die u zelf kunt nemen tegen vermoeidheid. Hieronder noemen we drie maatregelen die u kunnen helpen:

1. Vermijd stress!

Stress zorgt ervoor dat u zich moeilijk kunt ontspannen. Op den duur ontstaat er dan een negatieve spiraal; u bent gestresst, waardoor u zich minder ontspant en dit leidt weer tot meer stress. Plan dus bewust rustmomenten in uw agenda!

2. Beweeg!

Ook is het van groot belang om te bewegen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstens een half uur per dag intensief bewegen (fietsen, hardlopen, klussen) minder moe zijn dan mensen die dit niet doen.

3. Adem!

Tot slot is de ademhaling ontzettend belangrijk bij het tegengaan van vermoeidheid. Mensen die vermoeider zijn ademen vaak hoog in de borst. Een slechte ademhaling verstoort de zuurstofbalans in uw lichaam, waardoor u aan het eind van de dag een gevoel van uitputting ervaart. Ga dus af en toe rustig zitten en focus u op een rustige, diepe buikademhaling.

Hoe kunnen wij u helpen?

Result Care gaat op zoek naar de échte oorzaken van uw (chronische) vermoeidheid en voert diverse tests uit om de oorzaak van uw vermoeidheid vast te stellen. Voor iedere oorzaak bestaan specifieke behandelplannen, die vervolgens verder voor u worden uitgewerkt. Het aantal behandelingen om van uw vermoeidheid af te komen loopt uiteen van gemiddeld 4 tot 10 behandelingen. Bij een grotere complexiteit kunnen meer behandelingen nodig zijn. Wij kijken verder dan alleen het behandelen van de (chronische) vermoeidheidsklachten, zo kan er bijvoorbeeld onder begeleiding van een fysiotherapeut naar uw voedingspatroon wordt gekeken.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Kim Reijnen

Onze specialist over Vermoeidheid

Wist u dat u vermoeidheid tegen kunt gaan me bewegen? Mensen die een half uur per dag intensief bewegen, zijn minder moe dan mensen die dit niet doen. Ik help u graag om u te laten bewegen.

Kim Reijnen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut