Rugpijn:

ga opzoek naar de échte oorzaken

Rugpijn:

ga opzoek naar de échte oorzaken

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Rugpijn: ga opzoek naar de échte oorzaken

Oorzaken van rugpijn zijn zeer uiteenlopend en vaak minder voor de hand liggend dan soms wordt gedacht. Een blessure die in een ver verleden is opgelopen, is vaak een belangrijke oorzaak van rugpijn. Veel mensen kunnen een moment in het leven aanwijzen, waarna hun rug nooit meer hetzelfde is geweest. Dit moment is vaak een val met de fiets, een auto-ongeluk of een valpartij tijdens wintersport.

Waar komt rugpijn vandaan?

Rugpijn heeft vaak een oorzaak die elders in het lichaam te vinden is. Blokkades in nek en rug door een slechte houding of blessures dragen vaak bij aan vervelende rugpijn. Een wellicht verrassende, maar veelvoorkomende oorzaak is een slecht sluitend gebit. Als het gebit slecht sluit gaat het lichaam compenseren door de nekspieren aan te spannen. Dit wordt vervolgens in de rug gecompenseerd, wat kan leiden tot lage rugpijn.

Wat kunt u zelf tegen rugpijn doen?

Rugpijn heeft grote impact op uw dagelijkse leven. U kunt moeilijk bukken, opstaan en gaan zitten, maar ook niet met de kinderen spelen, niet meedoen aan gezinsactiviteiten of niet sporten. Klachten bij rugpijn zijn een verkramping van spieren aan de rugzijde, bewegingsbeperking, uitstraling naar benen, billen, knieën en enkels, een doof gevoel in de benen en stijfheid. Er zijn verschillende soorten rugpijn, waaronder hernia, ischias, spit of lumbago. Bij rugklachten is het belangrijk om zoveel mogelijk te blijven bewegen en geen overmatige bedrust te nemen. Zorg dus dat u probeert uw dagelijkse bezigheden vol te houden, zij het op een iets lager tempo. Daarnaast kan warmte verlichtend werken, neem bijvoorbeeld een hete douche of een heet bad. Ook een lichte massage kan prettig zijn.

Hoe kunnen wij u helpen?

Result Care gaat op zoek naar de échte oorzaken van uw rugpijn en voert diverse tests uit om de oorzaak van uw rugpijn vast te stellen. Voor iedere oorzaak bestaan specifieke behandelplannen, die vervolgens verder voor u worden uitgewerkt. Het aantal behandelingen om van de klacht af te komen loopt uiteen van gemiddeld 4 tot 10 behandelingen. Bij een grotere complexiteit kunnen meer behandelingen nodig zijn.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Chronische rugpijn

Een integrale aanpak met veel aandacht is nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Zowel op het gebied van behandeling van klachten als sporten gaan wij net een stapje verder dan u gewend bent. Daardoor zult u zich zeer op uw plek voelen

Ron van der Veen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut