Nekpijn:

blijf er niet mee rondlopen

Nekpijn:

blijf er niet mee rondlopen

Rugpijn hoog in de rug pijn Nekpijn Pijn in de nek

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Nekpijn: blijf er niet mee rondlopen

Nekpijn is, na lage rugpijn en schouderklachten, de meest voorkomende klacht in het bewegingsapparaat. Nekpijn heeft, zoals de meeste klachten, uiteenlopende oorzaken. In de huidige tijd draagt een slechte houding voor een groot deel bij aan de frequentie van de klachten. Dit is ook met name de oorzaak van een nekhernia. Veel mensen ervaren af en toe nekpijn en stijfheid in de nek. Nekpijn of een nekhernia kan acuut voorkomen of zichzelf langzaam ontwikkelen. Het doet zich vaak voor tijdens of na bepaalde activiteiten of nekposities.

Waar komt nekpijn vandaan?

Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. Soms wordt nekpijn veroorzaakt door een valpartij, sport of een whiplash. Het aannemen van een onnatuurlijke houding, bijvoorbeeld achter een beeldscherm of tijdens het slapen, is vaak de oorzaak van acute nekpijn maar ook van een nekhernia. Een chronische variant van nekpijn ligt vaak gecompliceerder dan een slechte houding. Een slecht sluitend gebit, trauma’s uit het verleden of zelfs een verdraaide knie kunnen nekpijn veroorzaken. Daarnaast kan artrose ook chronische nekpijn veroorzaken. Daarnaast is stress een belangrijke veroorzaker van nekpijn; het lichaam verkrampt door stress wat leidt tot spanning en uiteindelijk tot pijn in de nek.

Wat kunt u zelf tegen nekpijn doen?

Nekpijn of een nekhernia kan ontstaan door een onnatuurlijke houding. Het is dus van belang om bij uzelf na te gaan of hier sprake van is, bijvoorbeeld tijdens werk of tijdens het slapen. U kunt experimenteren met een andere bureaustoel, rechtop zitten, voldoende bewegen tijdens het werk of een ander hoofdkussen in bed. Tot slot is het belangrijk om stress te voorkomen, omdat dit een belangrijke veroorzaker van nekpijn of een nekhernia is. Wanneer u toch nekpijn heeft door stress, kunt u proberen te ontspannen en oefeningen doen om uw nekspieren te versterken en uw nek te stretchen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Result Care gaat op zoek naar de échte oorzaken van uw nekpijn en voert diverse tests uit om de oorzaak van uw nekpijn vast te stellen. Voor iedere oorzaak bestaan specifieke behandelplannen, die vervolgens verder voor u worden uitgewerkt. Het aantal behandelingen om van uw nekpijn af te komen loopt uiteen van gemiddeld 4 tot 10 behandelingen. Bij een grotere complexiteit kunnen meer behandelingen nodig zijn. Wij kijken verder dan alleen het behandelen van de klacht, zo kan er bijvoorbeeld onder begeleiding van een fysiotherapeut een HBO-traject (Houdingsbewustzijn, Beweging en Oefening) worden gevolgd om zo snel mogelijk weer volledig te herstellen, maar we adviseren u ook hoe u gezond met uw lichaam om kunt gaan.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Nekpijn

Wij bekijken niet alleen uw nek, maar uw hele lichaam. Zo wordt uw klacht bij de oorzaak aangepakt en verholpen. Wij helpen u graag van uw nekpijn af.

Tom Mechels, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut