Artrose

Artrose

Kniepijn knieklachten pijn in de knie

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Artrose

Ondervindt u door artrose stijfheid, bewegingsbeperking en krachtverlies? Zijn bepaalde bewegingen lastig of pijnlijk, zoals uw nek draaien, uw arm optillen, uw knie buigen of strekken of uw grote teen krommen? Heeft u last van gezwollen gewrichten of houdingsafwijkingen waardoor andere gewrichten, pezen en spieren meer belast worden? Hinder door artrose is erg herkenbaar en kan helaas al op jonge leeftijd ontstaan. Bij Result Care bieden wij u de behandeling om verlichting in uw klachten te krijgen. Zo heeft u minder pijn en kunt u weer doen wat u graag wil.

Hoe kunnen wij u helpen?

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het bewegingsapparaat. Knieën en heupen zijn de plaatsen waar de meeste artroseklachten vandaan komen. Artrose verhelpen kunnen wij helaas niet. De aangedane plekken zijn versleten. Veel mensen denken dat de pijn door artrose komt omdat weefsels versleten zijn. Wij zien meer dan eens dat de artrose niet de enige oorzaak is van klachten. Door goed te analyseren hoe uw beweegpatroon eruit ziet, kunnen we kijken hoe we de beweging in uw aangedane gewrichten zo snel mogelijk weer terug naar het hoogst haalbare krijgen. Dat betekent dat we de artrose niet omkeren, maar de omliggende weefsels versterken waardoor uw klachten vaak met 50 tot 90% afnemen.

Waar komt artrose vandaan?

Artrose kan erfelijk zijn: in dat geval zal artrose op jongere leeftijd al optreden, vaak in meerdere gewrichten. Andere oorzaken zijn overbelasting door overgewicht of te veel of verkeerd bewegen. Bij artrose spelen vaak meerdere factoren een rol, zoals langdurig zware belasting van uw gewrichten of andere ziekten zoals reumatoïde artritis, jicht en pseudojicht.

Pijn is voor de meeste mensen het belangrijkste symptoom van artrose. De pijn start vaak bij het beginnen met bewegen en het langdurig belasten. Veel mensen met artrose geven aan dat de pijn erger wordt naarmate de dag vordert.

Hoe ziet een artrose-behandeling bij Result Care er uit?

Ten gevolge van de pijn die gepaard gaat met artrose, ontstaat stijfheid, bewegingsbeperking en instabiliteit. Dit zorgt er op z’n beurt weer voor dat u problemen krijgt het met uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Lopen, traplopen, zitten en weer opstaan en aankleden worden lastige activiteiten en zijn ineens niet meer zo vanzelfsprekend.

Dit alles leidt bij velen tot onzekerheid tijdens het uitvoeren van activiteiten. Door die activiteiten te vermijden, ontstaat het risico dat u meer ongemakken in de aangedane gewrichten ervaart. Waardoor de artrose in die gewrichten meer grip krijgt op uw lichaam. Daarom gaan onze fysiotherapeuten met u trainen om de dagelijkse activiteiten die u wilt uitvoeren weer kunt uitvoeren. Daarvoor hebben wij een grote trainingszaal waar u rustig met uw therapeut kunt oefenen.
Ook kijkt de chiropractor naar uw klachten. Door manipulaties van gewrichten komt er weer ruimte en beweeglijkheid in uw gewrichten. Daardoor ervaart u minder pijnklachten van artrose en kunt u makkelijker bewegen. De combinatie van fysiotherapie en chiropractie bij artrose werkt!

Wat kunt u zelf tegen artrose doen?

Afhankelijk van de oorzaak van artrose kunt u zelf een aantal dingen doen om de klachten tegen te gaan. Wanneer u last heeft van overgewicht is het nooit te laat om af te vallen: iedere kilo die u afvalt is weer een kilo minder druk op het gewricht. Daarnaast zijn bepaalde voedingsmiddelen ontstekingsremmend, bijvoorbeeld Omega-3. Het membraan van uw gewrichten ontsteekt sneller bij artrose. Dit kan leiden tot extra pijn. Alhoewel het vaak pijnlijk is, is het toch belangrijk om te blijven bewegen, want te weinig beweging kan het degeneratieve proces zelfs versnellen. Bij Result Care helpen we u graag bij het bewegen in onze trainingszaal.

Wilt u weten of wij ook voor u iets kunnen betekenen? Boek dan een gratis screening in. In dit gratis consult wordt u gezien door één van onze specialisten. Hij kan u vertellen wat wij voor u persoonlijk kunnen doen.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Artrose

Artrose is een onomkeerbaar proces. Wij kunnen u wel de behandeling geven om uw klachten te verminderen, waardoor u kunt doen wat u wilt doen!

Tom Mechels, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut