Hielspoor, een overbelaste hiel

Hielspoor

een overbelaste hiel

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Hielspoor, een overbelaste hiel

Hielspoor is een enorm vervelende, maar vooral pijnlijke klacht waar velen mee kampen. Ervaart u pijn tijdens het opstaan of als u een stuk heeft gereden? Dan is de kans groot dat ook u hielspoor heeft. Wist u dat u tegenwoordig van uw hielspoor af kunt komen zonder operatie? Result Care biedt u een non-operatieve behandeling!

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. De peesplaat is de pees die onder uw voet zit. Deze loopt van uw hak tot aan uw tenen. Deze pees draagt uw hele lichaamsgewicht en ervaart daardoor een grote hoeveelheid kracht.

 

Hoe ontstaat hielspoor?

Niet iedereen die veel sport heeft last van hielspoor. Toch is overbelasting de voornaamste reden voor het ontstaan ervan. Overbelasting ontstaat meestal door te veel spanning of druk op de peesplaat. De aanhechting van de peesplaat kan gaan ontsteken en hielspoor veroorzaken.

Symptomen van hielspoor

  • Pijn onder de hiel (vooral ’s ochtends);
  • Pijn onder de voet als u opstaat;
  • Pijn bij het lopen;
  • Stijf of gespannen gevoel van de peesplaat;
  • Hielpijn bij het autorijden;

De pijn in de hiel is niet altijd te lokaliseren en kan de ene dag erger zijn dan de andere dag.

Heeft u een beetje pijn aan uw hiel? Dan is het verstandig om direct langs te komen bij een fysiotherapeut om naar uw hiel te laten kijken. Het kan namelijk goed zijn dat u last heeft van beginnende hielspoor. Hoe langer u met hielspoor rond blijft lopen, hoe moeilijker het wordt om er weer vanaf te komen!

De behandeling van hielspoor

De meest simpele oplossing om hielspoor aan te pakken is het oprekken van uw spieren. Dit kunt u zelf doen door uw tenen naar u toe te trekken. Draag daarnaast goede schoenen.
Gaat de pijn niet geheel weg? Maak dan een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten. Zij bekijken met een echo of er daadwerkelijk sprake is van hielspoor. Vervolgens passen zij shockwave therapie en/of dry needling toe en nemen zo uw pijn snel weg.

Shockwave therapie wordt in onze praktijk al jaren succesvol toegepast bij hielspoor.

Vergoeding behandeling hielspoor

Bent u verzekerd voor fysiotherapie? Dan betaalt u alleen de eigen bijdrage voor de shockwave behandeling. Deze bedraagt in onze praktijk 19,95 per behandeling. Wij zijn aangesloten bij elke verzekeringsmaatschappij!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een hieronder een afspraak voor een gratis screening. Wij bekijken wat we voor u kunnen doen en kunnen direct een vervolgafspraak inplannen voor uw eerste behandeling.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Kim Reijnen

Onze specialist over Shockwave

Ik kan nu mensen helpen met verkalking in hun spieren zonder dat zij geopereerd hoeven te worden. Dat geeft mij en de cliënt een goed gevoel!

Kim Rijnen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut