Zonder operatie van uw hernia af? Dat kan bij Result Care

Zonder operatie van uw hernia af? Dat kan bij Result Care

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Zonder operatie van uw hernia af? Dat kan bij Result Care!

Pijn in uw onderrug tijdens het opstaan, hoesten en onverwachte bewegingen maken? Een grote kans dat dit een (beginnende) hernia is. De behandelmethode die bij veel mensen bekend is, is een operatie. Deze operatie is zeer risicovol en kan ernstige beperkingen tot gevolg hebben. Kies daarom voor een behandeling van uw hernia zonder operatie bij Result Care.

Wat is een hernia?

Een hernia is een uitstulping van uw kraakbeenschijf. Doordat uw kraakbeen iets buiten uw wervelkolom komt, drukt deze tegen uw zenuw aan. U raadt het al, deze zenuw geeft enorme pijn! Bij sommige mensen is deze pijn gelokaliseerd in de onderrug, terwijl een hernia bij anderen zorgt voor uitstralingspijn naar een bil of been.

Wat zijn de symptomen van een hernia?

  • Pijn in uw onderrug
  • Uitstralingspijn naar uw bil en/of been
  • Krachtverlies of een doof gevoel in uw been
  • Hoesten of niezen verergeren uw klachten

Als de druk op uw wervelkolom toeneemt, drukt uw kraakbeenschijf harder op uw zenuw. Hierdoor is de pijn in uw rug erger. Let daarom goed op uw houding als u een hernia heeft. Maak zo snel mogelijk een afspraak als u een hernia heeft, zodat uw acute hernia geen chronische pijn gaat geven.

Hoe kan een chiropractor helpen bij een hernia?

De behandeling van een chiropractor verhelpt de uitstralingspijn van uw hernia. Door de behandeling wordt de spanning op uw tussenwervelschijven verminderd. Zo ervaart u minder druk op uw zenuw en wordt de pijn veel minder. Daarnaast is het in de meeste gevallen mogelijk om de hernia(klachten) voorgoed te laten verdwijnen door een behandeling bij de chiropractor.

De chiropractor zal u eerst grondig onderzoeken zodat hij geen verkeerde behandeling uitvoert als blijkt dat u geen hernia heeft. Daarnaast lokaliseert de chiropractor waar de hernia zich precies bevindt. Daarna volgt pas de behandeling. De chiropractor kan u adviseren om ook een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut, zodat hij de druk rondom uw wervelkolom kan wegnemen.

Vergoeding fysiotherapie en chiropractie

Bent u verzekerd voor fysiotherapie? Dan wordt de behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Als u een aanvullende verzekering heeft voor chiropractie, krijgt u (een deel van) de behandelingskosten terug van uw zorgverzekeraar.
Bij Result Care willen wij u niet onnodig op de kosten jagen en bieden we u eerst een gratis screening aan. Hierin kijkt één van de chiropractors of hij de pijn vanuit uw hernia kan verminderen of wegnemen. Als blijkt dat wij iets voor u kunnen betekenen, wordt na deze gratis screening de eerste behandeling geboekt.

Wilt u weten of één van onze chiropractors iets voor u kan betekenen? Boek dan een gratis screening in waarin zij u onderzoeken en vertellen of er een behandeling kan worden uitgevoerd om u van uw hernia af te helpen.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Chronische rugpijn

Een integrale aanpak met veel aandacht is nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Zowel op het gebied van behandeling van klachten als sporten gaan wij net een stapje verder dan u gewend bent. Daardoor zult u zich zeer op uw plek voelen

Ron van der Veen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut