Triggerpointtherapie

Triggerpointtherapie

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Triggerpointtherapie

Heeft u last van verhardingen in uw spieren? Doen uw spieren pijn en voelen ze stijf aan? De kans is groot dat u dan last heeft van spierknopen ofwel triggerpoints. Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in spieren. U voelt een klein bobbeltje en de plek is vaak pijnlijk. Dit ontstaat door een gebrek aan doorbloeding of zuurstof. Elke triggerpoint heeft een specifiek uitstralingsgebied. Een triggerpoint kan u soms in een totaal ander lichaamsdeel pijn geven.

De oorzaken van triggerpoints

Triggerpoints kunnen ontstaan door verschillende situaties waarin uw spieren niet goed gebruikt worden.

Heeft u zwaar lichamelijk werk waar u veel dezelfde beweging moet herhalen? Dan kan dit de oorzaak van lichamelijke overbelasting en het ontstaan van triggerpoints zijn. Ook plotselinge schokken, botsingen of operaties kunnen zorgen voor lichamelijke overbelasting. Uw spier staat te lang onder spanning en dit kan leiden tot een lokaal tekort aan voedingsstoffen en zuurstof.

Ook veel stress kan de oorzaak zijn van verkrampte spieren en triggerpoints.

Triggerpointtherapie bij Result Care

Uw triggerpoints kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Afhankelijk van de plaats van uw triggerpoints zal de fysiotherapeut een geschikte behandelmethode toepassen. De behandeling kan bestaan uit:

Bij Result Care is een aantal fysiotherapeuten speciaal opgeleid tot het toepassen van dry needling. Daarnaast wordt in onze praktijk ook succesvol gebruik gemaakt van shockwavetherapie en medical taping.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Triggerpoints

Triggerpoints ontstaan door overbelasting van uw spieren. Door massage en dry needling zijn uw klachten snel en effectief te verhelpen. Ik help u graag!
Melissa van Oijen, Result Care

Ervaringen van cliënten

 • 14 mei 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Na 20 jaar hevige nek en bovenrug klachten, en na met vele fysiotherapeutische , accupuntuur en nog zo wat technieken behandeld te zijn, zonder blijvend pijn vrij resultaat, kwam ik tot mijn vreugde...

 • 4 april 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Een perfect luisterend oor waarop de goede diagnose gesteld werd en daarop volgend de behandeling die iedere keer een beetje aan gepast werd omdat het al een oude blessure was waar een andere...

 • 3 april 2019 - Goedgekeurd door de redactie

  Ik heb contact gehad met twee chiropractors en twee fysiotherapeuten en ben enkele maanden onder behandeling geweest met een teleurstellend resultaat. Mijn klachten waren na die tijd helemaal niet...

  2 personen vinden dit een nuttige waardering.

Onze werkwijze in 1 minuut