Fasciatherapie

Fasciatherapie

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Fasciatherapie

Wist u dat 98% van ons lichaam bestaat uit bindweefsel? Onderzoeken naar wat dit bindweefsel precies doet zijn jong. Dat brengt ons nieuwe inzichten en een nieuwe manier van behandelen. Bent u al vaker bij een fysiotherapeut geweest, maar heeft dit niets uitgehaald? Wellicht doet u er verstandig aan om fasciatherapie te proberen. De fascia van uw lichaam, het bindweefsel, kan dan wel eens vastzitten!

Zo’n 30 jaar geleden ging men ervan uit dat het bindweefsel in ons lichaam alleen zorgde voor opvulling en ondersteuning. Nu weten we wel beter: het bindweefsel bevat enorm veel pijnreceptoren. Het bindweefsel neemt dus pijn waar en nog veel meer dan dat (bewustwording, gevoel, proprioceptie en het lichamelijk herstel). Een fasciatherapeut kijkt naar dat bindweefselvlies: de fascia.

Fascia

Fascia is een speciaal bindweefsel dat onderdeel is van ons bindweefsel. De fascia vormt het vlies rondom spieren, botten en gewrichten. Vanuit de fasciatherapie wordt uitgegaan van het fasciasysteem waarin botten, spieren en gewrichten ‘hangen’. Al onze spieren, gewrichten en botten staan in verbinding met en door het fasciastelsel.

De belangrijkste functie van de fascia in ons lichaam, is het soepel naast elkaar laten bewegen van spieren en zenuwen. Als er wrijving ontstaat, geeft dat pijn in de fascia. Zit de fascia vast? Dan geven zenuwen pijn en beperkt het de beweeglijkheid.

Holistische kijk

Fasciatherapeuten bekijken uw klachten holistisch en behandelen uw klachten holistisch. Fasciatherapie is dus een aanvulling op de reguliere fysiotherapie. Bij Result Care zien we vaak na een traject bij de fasciatherapeut ook nog een traject bij de reguliere fysiotherapeut.

De fascia is een soort spinnenweb in het hele lichaam. Het zit overal. Bij klachten speelt dus vaak een grote rol. De fascia bevat namelijk meer pijnreceptoren dan spieren. Doordat de fascia in het hele lichaam te vinden is, kan het zijn dat de fascia trekt op een bepaalde plek (dit geeft pijn) omdat er op een andere plek in het lichaam iets niet goed zit.

Andere factoren

Uw fasciatherapeut kijkt niet alleen naar uw lichamelijke pijn. Stress, houding en leefstijl zijn van grote invloed op het ontstaan en in stand houden van uw klachten. Er wordt echt gekeken naar hoe u ‘in uw vel zit’. Zijn uw zenuwen geïrriteerd door stress? Dan is de kans groot dat alleen fasciatherapie u niet geheel van uw klachten afhelpt. Daarom maakt de fasciatherapeut vaak snel contact met één van onze coaches. Zo wordt niet alleen de lichamelijke kant van de stress, maar ook de oorzaak van uw stress aangepakt.

Ook blokkades in de wervelkolom kunnen zorgen voor extra pijnlijke of langdurige klachten.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Fasciatherapie

Fasciatherapie is een andere benadering van het lichaam. Daarin kijken we nog meer naar hoe alles in uw lichaam met elkaar verbonden is.
Maarten Arts, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut