Verdriet

Verdriet

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Heeft u last van verdriet?

Heeft uw verdriet grote invloed op uw dagelijks leven, op uw gezin, uw werk, relatie of op uw eigen gezondheid? Dan is het belangrijk om uw verdriet op te lossen!

Verdriet is een emotie die een paar minuten, een paar dagen of zelfs een paar jaar kan duren. Het meest voorkomende is rouw, gevolgd door het ‘sociale verdriet’ zoals het verlies van een baan of echtscheiding. Verdriet kan meerdere oorzaken hebben, waaronder psychologische. Vooral het verlies van een geliefde door overlijden zorgt voor het grootste verdriet. Het is een heftige emotie en de gevolgen op uw sociale omgeving en dagelijks leven zijn groot. Het heeft invloed op uw werk, relatie, gezin en gezondheid. Mensen die last hebben van verdriet zijn vaker moe, hebben meer last van andere emoties en zijn eenzamer dan mensen zonder verdriet.

Waar komt verdriet vandaan?

Het (on)verwachts verliezen van iets of iemand door een ongeluk, een ziekte of echtscheiding draagt ook vaak bij aan ingrijpend verdriet. Een andere veelvoorkomende oorzaak is het verlies van gezondheid, wat tot afhankelijkheid kan leiden met regelmatige depressieve gedachten als gevolg. Verdriet vanuit eenzaamheid komt onder de oudere generatie ook steeds vaker voor.

Wat kunt u zelf aan verdriet doen?

Verdriet is een gecompliceerde emotie. Vaak zit er onder verdriet nog heel veel meer. Boosheid omdat het niet is gegaan zoals u zelf had gewild bijvoorbeeld. Of frustratie. Door verdriet komen veel mensen in een sociaal isolement. Dat willen wij voor u voorkomen! Het is goed om te weten dat er een manier is om uw verdriet onder ogen te komen en op te lossen, zodat het niet elke keer recht tegenover u staat. Wanneer uw verdriet de overhand neemt in uw leven, is het verstandig om eens langs te gaan bij één van de coaches bij Result Care.

Hoe kunnen wij helpen met verdriet?

Tijdens het programma bij Result Coaching, nemen wij u mee langs de 12-stappen van ons programma. Hierin bekijken we samen wat u kunt verbeteren aan uw welzijn waardoor uw verdriet afneemt. Het resultaat is dat u zich weer vrolijk voelt, energiek en zeker van uzelf. In de 1-op-1-gesprekken krijgt u veel persoonlijke aandacht en kunt u alles vertellen wat u op uw hart heeft. Echter zijn wij van een gerichte en daadkrachtige aanpak en zullen we dus niet om de hete brei heen draaien. We zijn hier immers om uw probleem op te lossen en daar doen we ons uiterste best voor!

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Mirande van der Veen

Onze specialist over Coaching

Coaching is er voor iedereen die nog beter in z'n vel wil zitten en meer uit zichzelf wil halen. Niet alleen als het slecht gaat...
Mirande van der Veen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut