Angst: wat kunt u ertegen doen?

Angst: wat kunt u ertegen doen?

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Heeft u last van angst?

Angst, opeens is het er. Vaak ervaren mensen angst heel lichamelijk: ze krijgen het warm of koud. Voor de ene persoon werkt angst verlammend, voor de ander juist verscherpend. Er zijn vele soorten angsten. Zoals angst voor het onbekende, angst voor insecten of dieren of angst voor kleine ruimtes (claustrofobie). Angsten hebben een psychologisch effect. Je maakt je van tevoren al heel druk over wat er kan gaan gebeuren, want die keer daarvoor was dat ook het geval.

Angst is een heftige emotie en de gevolgen op iemands dagelijks leven is groot. Angst heeft invloed op je gezin, je werk en je gezondheid. Mensen die last hebben van angst zijn vaker moe, hebben meer last  van andere emoties en zijn eenzamer dan mensen zonder angsten.

Waar komt angst vandaan?

Oorzaken van angsten zijn enorm verschillend. Als u ergens niet op voorbereid bent, kunt u enorm schrikken. De emotie die u op dat moment ervaart, zet u onbewust vast in uw lichaam. U neemt een grote hap lucht met veel kracht en ademt dit niet volledig uit. Daardoor wordt het middenrif strak getrokken. Doorademen lukt niet meer en angstgevoelens keren steeds sneller en vaker terug.

Naast schriksituaties die zich opstapelen, kunnen trauma’s ook ten grondslag liggen aan angst. Een veel voorkomend gevolg van angst is sociale isolatie, wat tot afhankelijkheid kan leiden met regelmatige depressies tot gevolg.

Wat kunt u zelf aan angst doen?

Wanneer u last heeft van angst kunnen de oorzaken zeer uiteenlopend zijn. Toch kunt u zelf ook met uw angst aan de slag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vinden van manieren om angst te uiten. Daarnaast is het van belang om te zorgen dat u zichzelf de tijd geeft. Wanneer uw angst de overhand neemt in uw dagelijkse leven, is het verstandig om langs te gaan bij een professional. Zo kunt u met een beetje hulp snel en effectief aan de slag.

Hoe kunnen wij helpen?

Tijdens de coaching bij Result Care leert u alles over uw angsten en gaat u direct aan de slag met uw angst. De verschillende soorten angst en andere emoties komen uitgebreid aan bod op basis van het effectieve 12-stappenplan. Na een aantal sessies kunt u zelfstandig steeds meer in verschillende situaties oefenen met nieuwe patronen. U vertrekt energieker, positiever en met meer zelfvertrouwen naar huis.

Met persoonlijke aandacht, praktische tips en tools wordt er zorgvuldig gekeken naar uw angsten en waar deze vandaan komen. Daarnaast leert u mindfulness-oefeningen die u snel en zelfstandig kunt uitvoeren om grip te krijgen op uw angst.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Mirande van der Veen

Onze specialist over Coaching

Coaching is er voor iedereen die nog beter in z'n vel wil zitten en meer uit zichzelf wil halen. Niet alleen als het slecht gaat...
Mirande van der Veen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut