Chronische nekklachten: de oplossing

Chronische nekklachten: de oplossing

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Chronische nekklachten

Als u last van chronische nekklachten heeft, doet bewegen pijn. U beweegt uw nek niet meer op de juiste manier. Logisch, want dat is minder pijnlijk. Helaas gaan uw spieren nog vaster zitten wanneer u uw nek nauwelijks meer beweegt. Om de beweeglijkheid in uw nek terug te krijgen, biedt Result Care u een unieke behandeling

De eerste behandeling bij chronische nekklachten van Result Care

Als u langdurig van uw chronische nekklachten af wil, moet u op zoek naar de écht oorzaak van uw klacht. Het kan zijn dat de pijn in uw nek al jaren geleden is begonnen. Daarnaast zien wij vaak dat stress een grote factor is bij chronische nekklachten.
Wij willen uw klacht bij de kern aanpakken en voeren daarvoor een uitgebreid onderzoek bij u uit. Voorafgaand aan uw eerste afspraak vragen wij u een uitgebreide vragenlijst in te vullen over uw medische geschiedenis. Tijdens uw eerste afspraak wordt er onder andere gekeken naar:

  • spierspanning in en rondom uw nek
  • zenuwblokkades in uw wervelkolom
  • de beweeglijkheid in uw nek

Wanneer heb ik chronische nekklachten?

Chronische nekklachten zijn klachten in of rondom uw nek die regelmatig terugkeren. Nekklachten zijn ook chronisch wanneer deze onafgebroken aanhouden. Pijn in uw nek kan u belemmeren in uw dagelijks leven. Daarnaast zorgt pijn in de nek vaak voor hoofdpijn. Mensen met chronische nekklachten zijn vaak snel prikkelbaar, slapen slechter en zijn daardoor sneller vermoeid.

Wat zijn de oorzaken van chronische nekklachten?

Chronische nekklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Een whiplash
  • Overmatige spierspanning (door stress)
  • Een blessure
  • Een nekhernia
  • (Cervicale) artrose

De meest voorkomende oorzaken van chronische nekklachten staan hierboven. Het kan echter zijn dat de oorzaak van uw klachten ergens anders ligt.
Door uitgebreid lichamelijk onderzoek te doen, achterhalen wij de kern van uw pijn. Wij pakken de échte oorzaak van uw pijn aan. Hierdoor zult u langdurig van uw klachten af zijn.

Het behandeltraject bij chronische nekklachten

Chronische nekklachten zijn klachten die al lange tijd aanwezig zijn in uw lijf. De eerste stap naar genezing is gezet als u uw eerste behandeling heeft gehad. Ons team van specialisten zal uw situatie bekijken en een behandelplan opstellen.

Bij chronische nekpijn adviseren wij een hands-on behandeling bij een fysiotherapeut en een behandeling bij de chiropractor. De fysiotherapeut zorgt voor minder spierspanning in uw nekspieren. De chiropractor kan daarna eventuele blokkades in uw nek corrigeren.

Wilt u weten of wij iets voor uw klacht kunnen betekenen? Boek dan uw gratis screening. Hierin bekijken wij uw klachten en geven wij u advies over eventuele behandelingen.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Nekpijn

Wij bekijken niet alleen uw nek, maar uw hele lichaam. Zo wordt uw klacht bij de oorzaak aangepakt en verholpen. Wij helpen u graag van uw nekpijn af.

Tom Mechels, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut