Wat doet een chiropractor?

Wat doet een chiropractor?

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor heeft een universitaire opleiding van minimaal 5 jaar gehad. Na deze opleiding heeft elke chiropractor nog eens een jaar stage gelopen in de chiropractie voordat hij zelf aan de slag mag. Op de opleiding en in deze stage is het analytisch vermogen van de chiropractor goed ontwikkeld. Zo zoekt een chiropractor naar de oorzaak van uw klacht. Door deze oorzaak te achterhalen, kan de chiropractor voor u een behandelplan opstellen om uw klacht te behandelen.

De chiropractor is opgeleid als basisarts. Helaas valt chiropractie in Nederland nog steeds onder alternatieve geneeswijzen. In de omliggende landen wordt chiropractie wél gezien als reguliere geneeswijze. Wij doen er alles aan, met de beroepsverenigingen in Nederland, om chiropractie in Nederland ook als reguliere geneeswijze neer te zetten. Want wist u dat chiropractie de 3-na grootste geneeswijze wereldwijd is?

Chiropractor behandelt zonder medicijnen

Een chiropractor bevordert het zelf herstellend vermogen van uw lichaam. Hij kan u hierdoor behandelen zonder dat u medicijnen hoeft te gebruiken. Medicijnen onderdrukken uw pijn voornamelijk, waardoor het lijkt of uw klacht verdwenen is. Vaak komen de klachten weer terug.

Een chiropractor heft blokkades in uw wervelkolom op, waardoor uw zenuwen weer goed doorbloed worden. Hierdoor herstelt uw lichaam zich als het ware vanzelf en hoeft u geen medicijnen te slikken!

Chiropractor bij Result Care

Result Care is het grootste chiropractiecentrum van de omgeving Nijmegen. Er werken vier chiropractors en meerdere fysiotherapeuten. De samenwerking tussen deze twee disciplines is uniek. Door een goede en nauwe samenwerking ervaren onze cliënten vaak na 1 of 2 behandelingen al enorme verbeteringen.

Gratis Screening door een chiropractor

Ook wij zijn geen tovenaars en kunnen niet elke klacht verhelpen. Om u goed en objectief te adviseren, hebben we een gratis screening voor u. U wordt gezien door een chiropractor en hij kan bepalen of hij iets met uw klacht kan. Naar aanleiding van deze screening kan er een behandelplan worden opgesteld om uw klacht zo snel mogelijk te verhelpen.

Vergoeding behandeling chiropractor

Wij zijn aangesloten bij elke zorgverzekeraar. Als u aanvullend verzekerd bent voor ‘alternatieve geneeswijzen’, dan wordt (een deel van) de behandeling vergoed. U dient de behandeling aan de balie af te rekenen en de nota zelf bij uw verzekering in te dienen. De screening is geheel vrijblijvend en gratis.

Wilt u bij Result Care gebruik maken van fysiotherapie? Als u verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen (binnen uw pakket) rechtstreeks bij uw verzekeraar gedeclareerd.

Samenwerking chiropractor met andere specialisten

Ook uw chiropractor werkt nauw samen met andere specialisten. Het stellen van diagnoses moet in Nederland via een specialist in het ziekenhuis. Uw chiropractor kan u wel een indicatie geven om deze diagnose via de huisarts en een specialist sneller te stellen.

Daarnaast werken chiropractors bij Result Care samen met fysiotherapeuten, personal trainers en coaches voor een optimaal resultaat voor uw klachten. Niet alleen manuele behandelingen van de chiropractor, maar juist de totaalaanpak waarin alle facetten van het lichaam worden bekeken, werkt voor de meeste mensen wel.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Chiropractie

De chiropractors van Result Care gaan opzoek naar de oorzaak van uw klacht. Door deze te behandelen voelt u zich snel weer goed!

Ron van der Veen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut