Chiropractie bij kinderen

Chiropractie bij kinderen

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Kinderen: ons dierbaarste bezit

Onze kinderen zijn het meest waardevolle bezig dat we in deze wereld hebben. Het is een wonder hoe ze in de moeder geschapen worden en hoe wij als ouders, familieleden en vrienden deze kleine mensjes op zien groeien van baby tot volwassene.

De ontwikkeling van het kind

Kinderen blijven ons continu verbazen, in de zin dat hun lichaam zich continu ontwikkelt en veranderingen ondergaat. Bij geboorte heeft een kind ongeveer 350 beenderen, welke bij volwassenheid samengegroeid zijn en een skelet vormen van 206 beenderen. De vorm van de wervelkolom wordt deels bepaald in de ontwikkeling van uw kind: de holling van de nek ontstaat tijdens het optillen van het hoofdje terwijl het kind ligt of kruipt. Terwijl de bolling van de bovenrug ontwikkelt tijdens het kruipen. De holling van de onderrug ontstaat dan weer wanneer het kind rechtop leert staan en leert lopen.

Ook de verdere ontwikkeling van organen (longen, hart, maag en darmen) en het immuunsysteem gebeurt als vanzelf. Stelt u zich een voor hoeveel er in het ontwikkelende lichaam van uw kind gebeurt. Om dit geheel gecoördineerd te laten verlopen is een goed werkend zenuwstelsel van essentieel belang. Aangezien deze het gehele proces aanstuurt en coördineert. Het zenuwstelsel weet dit groeiproces precies in goede banen te leiden, maar het kan, net als bij volwassenen, verstoord raken door een veranderde stand of functie van de wervelkolom.

Chiropractie bij kinderen

Chiropractie is een natuurlijk alternatief op het reguliere medische circuit. Aangezien de wervelkolom het ruggenmerg en de daaruit aftakkende zenuwwortels omgeeft, kan een verandering van stand en functie van de wervelkolom de zenuwaansturing verstoren waardoor klachten ontstaan.

Een chiropractor corrigeert op een voorzichtige en specifieke manier de wervels, maar ook indien nodig andere delen van het bewegingsapparaat. Hierdoor kunnen zowel stand als functie van de wervels weer normaliseren, met als uiteindelijk gevolg een verbeterde zenuwcommunicatie, waardoor het lichaam beter kan herstellen.

Veel voorkomende klachten bij chiropractie voor kinderen

Vaak voorkomende klachten waarvoor men kinderen naar de chiropractor brengt zijn hoofdpijn, oorontsteking, leer- en concentratiestoornissen, ADHD, coördinatieproblemen, op de tenen lopen, scoliose, rugklachten, groeipijnen en plasproblemen.

Onderzoek bij schoolkinderen heeft aangetoond dat meer dan 76% van hen in bepaalde mate afwijkingen aan de wervelkolom vertoont. Rug- en nekproblemen komen dus voor op alle leeftijden.

Oorzaken

Bij een kind kunnen door een reeks van factoren afwijkingen aan de wervelkolom ontstaan. Die afwijkingen veroorzaken op hun beurt weer nieuwe stoornissen. Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

  • valpartijen. Kinderen zijn onstuimig waardoor ze regelmatig vallen. Dit vallen kan de ontwikkeling van de wervelkolom verstoren en tot chronische klachten leiden
  • als het kind het ene been meer gebruikt dan het andere, kan dit onder meer een gekanteld bekken of een korter been tot gevolg hebben.
  • zware schooltassen
  • Door snelle en abrupte bewegingen kan de wervelkolom beschadigen
  • verkeerde lichaamshouding, bv. hangen in de schoolbanken
  • erfelijke factoren
  • stress en spanning

Voorkom klachten bij jonge kinderen door chiropractie

Omdat het kind nog jong is, kan een eventuele verkeerde houding gecorrigeerd worden. Het is daarom belangrijk dat het kind zich bewust wordt van het belang van een goede lichaamshouding. Een goede lichaamshouding is een voorwaarde om tot een gezonde, evenwichtige volwassene te kunnen opgroeien.
Gebruik een rugzak in plaats van een schooltas. Op deze manier is het gewicht beter verdeeld. Neem alleen mee wat strikt noodzakelijk is.

Laat de wervelkolom van uw kind regelmatig controleren!

Eventuele afwijkingen kunnen tijdig gecorrigeerd worden en klachten op latere leeftijd voorkomen. U neemt uw kind immers regelmatig mee naar de tandarts voor preventieve zorg, dus waarom niet naar de chiropractor?

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Chiropractie

De chiropractors van Result Care gaan opzoek naar de oorzaak van uw klacht. Door deze te behandelen voelt u zich snel weer goed!

Ron van der Veen, Result Care

Ervaringen van cliënten

    Onze werkwijze in 1 minuut