Chiropractie

De kracht van de chiropractie is om het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren door te zorgen voor een optimaal functionerend zenuwstelsel. Dit doet de chiropractor door het corrigeren (opheffen) van blokkades in het lichaam, zonder operaties of medicijnen.

De chiropractor is specialist van het zenuwstelsel. Een wetenschappelijke opleiding van 5 jaar en een verplicht stagejaar gaan er aan vooraf, voordat iemand zich chiropractor mag noemen. Deze scholing en ervaring zorgen ervoor dat een chiropractor niet alleen op zoek gaat naar de oorzaak van de klacht, waar het probleem in tot uiting komt, maar ook verder kijkt naar de achterliggende oorzaak. Juist die aanpak zorgt ervoor dat chiropractie zulke verbluffende resultaten behaalt op het gebied van rugpijn, nekpijn, vermoeidheid en een groot aantal andere uiteenlopende klachten.

Het is welbekend en vele malen wetenschappelijk bewezen dat chiropractie een veilige geneeswijze is. Chiropractie is wereldwijd de derde geneeswijze, naast de bekende geneeskunde en tandheelkunde. Daarnaast onderscheidt chiropractie zich van vele andere geneeswijzen, omdat het ook preventief kan worden ingezet.

Zenuwstelsel
Ons zenuwstelsel is het meest geavanceerde communicatiesysteem dat we kennen. Het is opgebouwd uit miljarden “zenuwdraden” die informatie sturen van en naar onze hersenen. Wanneer blokkades voor beknellingen / irritatie in de zenuwen zorgen, wordt de communicatie naar de hersenen verstoord. Hierdoor ontstaan klachten. Een groot gedeelte van de zenuwen ligt in het ruggenmerg. Ze beginnen in de hersenen, lopen in onze rug naar beneden en vertakken zich naar alle delen van ons lichaam. Omdat het grootste gedeelte van het zenuwstelsel zich in de wervelkolom bevindt, zorgen wervelblokkades vaak voor communicatie stoornissen in het zenuwstelsel. Daarom corrigeert de chiropractor ook het meest aan de wervelkolom.

De hersenen en het ruggenmerg vormen samen het centrale zenuwstelsel. Uw hersenen, nek, organen en algehele gezondheid worden hierdoor bestuurd. Chiropractoren analyseren uw rug en nek op subluxaties (wervelblokkades). Een subluxatie is een bewegingsbeperking in de wervelkolom, waarbij een zenuwstoornis optreedt.

Waarom reizen mensen uit heel Nederland naar Result Care?

In onze kliniek in Molenhoek – iets ten zuiden van Nijmegen – ontvangen wij cliënten uit heel Nederland. Dat komt omdat cliënten bij Result Care resultaten boeken die ze elders niet hebben kunnen behalen – terwijl ze vaak al veel behandelaars en behandelkamers van dichtbij gezien hebben.

Advies
Voor een goed resultaat is het belangrijk om uw lichaam goed te onderhouden, advies op te volgen, gezond te eten, ruimschoots water te drinken, genoeg te rusten, voldoende te bewegen en goed naar uw lichaam te luisteren. Een regelmatig bezoek aan de chiropractor is een must om te weten of alles nog naar behoren functioneert. Uw eigen inzet is onze sleutel tot succes.

Chiropractische correcties
Chiropractische correcties zijn in veel gevallen pijnloos. Wanneer een manipulatie wel pijnlijk of gevoelig kan zijn, zal dit altijd eerst met u worden overlegd. Bij een aantal van de chiropractische technieken kunt u een ‘knak’ geluid horen of voelen. Dit zijn geen botten of banden die over elkaar schuren, maar gas dat vrijkomt door een drukverlaging in het gewricht. Door negatieve druk ontstaan gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze geven het krakend geluid. U kunt het vergelijken met bijvoorbeeld een pot jam die u voor het eerst opent. Als ‘bijwerking’ kan lichte spierpijn of vermoeidheid voor komen, die meestal binnen een of twee dagen weer verdwijnt.

Chiro-priorities

Door te kijken naar andere specialismen zoals osteopathie, diëtiek, psychologie en fysiotherapie zijn we constant in beweging en bezig met het uitbreiden van onze kennis. In de loop der jaren hebben we onze unieke succesvolle methodiek ontwikkeld: het Chiro-priorities systeem. Dit bewezen systeem bestaat uit een lijst met 7 aspecten van (het milieu van) het menselijk lichaam, die in veel gevallen ten grondslag liggen aan de klachten die mensen ervaren.

  • Zuur-Base Balans
  • Beweeglijkheid hersenvlies
  • Gebit- en kaakgewricht
  • Onverwerkte emoties
  • Toxiciteit
  • Beweeglijkheid organen
  • Voeten, enkels en knieën