Artrose behandeling bij Result Care

Artrose behandeling

Bij Nijmegen, Arnhem en Utrecht-De Bilt

Kniepijn knieklachten pijn in de knie

Aangesloten bij alle zorgverzekeraars!

Wat is artrose?

Artrose is een degeneratieve aandoening die veel pijn en ongemak kan opleveren, zowel lokaal als door het gehele lichaam. Het ontstaat doordat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat. Dit wordt dunner en zachter, waardoor beweging pijnlijk wordt. Gebeurt dit in de wervelkolom? Dan veroorzaakt dit vaak pijn met uitstraling in uw armen en handen. Ook tintelingen in uw armen en handen kunnen veroorzaakt worden door artrose.

Artrose komt het meeste voor in de knie- en heupgewrichten. Het zorgt ervoor dat u minder dagelijkse activiteiten kunt ondernemen. Door minder activiteiten te ondernemen, komt het vaak voor dat er een angst voor bewegen ontstaat. Door fysiotherapeut, chiropractie en coaching met elkaar te combineren, kunnen we bij Result Care alle facetten van deze problemen behandelen. Daardoor verdwijnt uw artrose niet, maar kunnen we de pijn die gepaard gaat met artrose wel snel verminderen. Veel mensen ervaren na een behandeltraject een pijnverlichting van 50 tot 90%.

Oorzaak artrose

Artrose komt in vele soorten en maten. Hierdoor is er niet 1 directe oorzaak aan te wijzen. Een van de meest aangewezen oorzaken is ouderdom. Dit is niet altijd terecht. Het tellen van de jaren zorgt dat het proces langer de tijd heeft om te vorderen. Hierdoor komt het wel vaker voor bij ouderen dan bij jongeren. Oorzaken zijn te vinden in hormoonhuishouding, overbelasting en afwezigheid van de juiste vitamines en mineralen.

Wat zijn de symptomen van artrose?

Heeft u het vermoeden dat u artrose heeft? Laat dan eerst een goede diagnose stellen. Deze diagnose kan gesteld worden door een specialist in het ziekenhuis. Echter is voor de diagnose artrose geen röntgenfoto nodig. De ernst van de artrose kan namelijk niet worden bepaald door een röntgenfoto. U kunt de onderstaande symptomen in gedachten houden:

 • Pijn die ofwel met tussenpozen ofwel continu in één of meerdere gewrichten zit
 • Zwelling of gevoeligheid in de gewrichten
 • Stijve gewrichten
 • Pijn na lang stilzitten
 • Pijn bij het opstaan

Artrose behandeling

Voor artrose geldt dat er niet 1 behandelmethode voor iedereen is. Als die er zou zijn, zouden niet 1 miljoen mensen in Nederland artrose hebben. Daarnaast is het degeneratieve proces slechts mondjesmaat te verminderen. Het is belangrijk dat u de juiste vitamines en mineralen neemt en dat de algehele conditie van uw lichaam verbetert. Dit proces neemt één van onze fysiotherapeuten op zich.

Tevens is het belangrijk dat uw gewrichten op de juiste manier functioneren. Het is namelijk niet de artrose zelf die pijn doet, maar de minder soepel functionerende gewrichten veroorzaken de pijn. De chiropractor zorgt ervoor dat de optimale functie weer terugkomt in al uw gewrichten. Daardoor neemt de pijn en nemen de ongemakken snel af.

Behandeling van pijn gepaard met plaatselijke artrose en algehele artrose verschillen ook drastisch. Volledige genezing door artrose behandeling is onwaarschijnlijk, de snelheid van het degeneratieve proces kan met het juiste advies, de juiste oefeningen en behandeling wel worden geremd.

Artrose behandeling bij Result Care

De artrose behandeling bij Result Care is een volledige op maat aanpak, waarbij uw specifieke situatie grondig wordt onderzocht.

 • Is de artrose lokaal of algeheel?
 • Komt het door overbelasting of een andere oorzaak van degeneratie?
 • Heeft u de juiste vitamines en mineralen in uw lichaam?
 • Hoe is uw eetpatroon?

Deze zaken spelen allemaal een rol in het tegengaan van het proces van artrose.

Daarnaast is er de pijn. Die wordt slechts indirect veroorzaakt door de artrose. De artrose behandeling is dus ook gericht op het verminderen van pijn die veroorzaakt wordt door artrose. Dit kan dus zowel in handen en voeten, in de wervelkolom zijn als op andere plekken zijn.

Heeft u pijn door artrose in uw wervelkolom, rug of nek? Dit is uitstekend te behandelen door de combinatie van fysiotherapie en chiropractie.

Behandelplan

De behandeling van de pijn die veroorzaakt wordt door artrose is in de meeste gevallen een combinatie tussen fysiotherapie en chiropractie. De fysiotherapeut zorgt voor ontspanning in de spieren door massagetechnieken en helpt de gewrichten beter te functioneren door de juiste oefeningen. De chiropractor bekijkt of er zenuwbeknellingen zijn in de wervelkolom en elders om pijn en ongemak te verminderen. Daarnaast loopt hij alle gewrichten af om de optimale functie in al uw gewrichten weer terug te brengen. De combinatie van deze disciplines heeft bij heel veel mensen voor verlichting gezorgd.

Wilt u weten of wij ook iets voor u kunnen beteken? Meld u hieronder aan voor een gratis screening.

Inclusief Gratis
onbeperkt fitness

Geen verwijsbrief
nodig

Betrokken
behandelaars

Persoonlijke
aandacht

Onze specialist over Artrose

Artrose is een onomkeerbaar proces. Wij kunnen u wel de behandeling geven om uw klachten te verminderen, waardoor u kunt doen wat u wilt doen!

Tom Mechels, Result Care

Ervaringen van cliënten

  Onze werkwijze in 1 minuut